به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، در پی دستور حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور که در اجلاس شانگهای حضور دارد، وزیر کشور، معاون امنیتی و انتظامی خود را مسئول رسیدگی به حادثه «مهسا امینی» کرد.
بخوانید و ببینید:
فیلم حضور مهسا امینی در مقر پلیس
دکتر احمد وحیدی خطاب به سید مجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تأکید کرد: با توجه به دستور رئیس جمهور در خصوص حادثه پدید آمده برای خانم مهسا امینی، علت حادثه را با فوریت و دقت به صورت ویژه بررسی و نتیجه را به اینجانب گزارش کنید.
ورود دادستانی به پرونده
علی صالحی دادستان تهران هم ضمن اعلام ورود دادستانی به این پرونده از دستور تشکیل کارگروه ویژه برای بررسی ابعاد پزشکی پرونده خبر داد.
کارگروهی ویژه از پزشکی قانونی تشکیل شده تا شرایط جسمی مهسا امینی را از نظر پزشکی مورد معاینه و بررسیهای دقیق تخصصی و کارشناسی قرار دهند
این کارگروه با دعوت از کادر درمان مهسا امینی و با حضور کارشناسان و متخصصان مجرب پزشکی قانونی فعالیت خود را آغاز و آخرین وضعیت جسمی وی را نیز مورد بررسی قرار داده اند
دادستان تهران تأکید نموده مشخص شود انتقال این خانم به مرکز پلیس از لحاظ پزشکی، چقدر در وقوع این حادثه موثر بوده است.
همچنین از طرف دادستان تهران بازپرس ویژه و تیم مجربی برای بررسی ابعاد این پرونده تعیین گردیده است
مجلس ماجرا را دنبال می کند
شیوا قاسمیپور عضو فراکسیون بانوان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اتفاق رخ داده برای مهسا امینی خانم ۲۲ ساله اهل سقز که برای مسافرت به تهران سفر کرده بود، گفت: موضوع برخورد گشت ارشاد با مهسا امینی برای مردم باید شفاف سازی شود.
نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس تصریح کرد: در این اتفاق تلخ اگر قصور، تخلف یا برخورد خلاف قانونی رخ داده باشد، ما به عنوان نمایندگان مجلس با قاطعیت این موضوع را دنبال خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در صورت قصور احتمالی از مسئولان و عوامل مقصر در این ماجرا توضیح میخواهیم، ادامه داد: هفته آینده مجلس جلسهای در این راستا خواهد داشت و از مسئولان مرتبط پاسخ میخواهد.
عضو فراکسیون بانوان مجلس اضافه کرد: گفته میشود دوربینهای مداربسته پلیس تصاویر مربوط به مهسا امینی را ضبط کرده که بررسی این تصاویر جزو مطالبات ما از مسئولان نیروی انتظامی است تا ماجرا برای نمایندگان مردم و مردم شفاف شود.
چند نکته درباره حادثه
حادثه به کما رفتن مهسا امینی که به گفته پلیس به دنبال پوشش نامناسب توسط گشت امنیت اجتماعی برای اخذ تعهد و آموزش قانون به مقر پلیس منتقل شده بود، دستخوش تحلیلها و قضاوتهایی قرار گرفته است.
مرتضی حسنی کارشناس رسانه در این زمینه میگوید:
۱. چنانچه آن طور که ضدانقلاب میگوید و این فرد در اثر شکنجه به کما رفته حتما باید با متخلفین و خاطیان برخورد شود و پلیس باید در این زمینه پاسخگو باشد. قطعا مجازات برخورد با بیحجابی ضرب و شتم نیست کما اینکه در سابقه پلیس نیز تاکنون گزارشی از برخورد فیزیکی با بدحجابان فقط به خاطر بدپوششی گزارش نشده است.
۲. اما صرفنظر از ادعای ضدانقلاب که تجربه نشان داده معمولا با دروغ پردازی و سناریوسازی همراه است، عدهای تلاش میکنند با بهره برداری از این حادثه تلخ هرگونه مقابله با بدپوششی را ناموجه جلوه دهند. باید انگیزه این افراد را شناخت و به مردم معرفی کرد. این تحلیلها میتواند سرآغاز بیقانونی و هرج و مرج در جامعه شود چرا که در همه تخلفات کوچک و بزرگ دیگر هم ممکن است فردی با سابقه بیماری زمینهای یا حتی غیر آن دچار موارد مشابه شود. اگر قرار باشد پلیس صرفا به احتمال آنکه افراد ممکن است دچار حادثهای از این جنس شوند اقدامی نکند و با این بهانه وظایفش را انجام ندهد، باب مقابله با قانون شکنی بسته میشود و عملا فلسفه وجودی پلیس و نیروی انتظامی بیمعنا خواهد شد.
۳. روایت دقیق و کامل ماجرا حتی اگر اهمال یا تخلفی از سوی نیروهای پلیس انجام شده باشد میتواند مانع روایتسازیهای دروغین و میدان داری ضدانقلاب شود و پلیس باید در این موارد با ارایه روایت درست، پیشقدم شود.
واکنش پلیس
روز سهشنبه به کما رفتن "مهسا امینی" که توسط پلیس امنیت اخلاقی بازداشت شده بود، خبرساز شد و حواشی مربوط به این اتفاق و موج سواری رسانه های معاند و ضد انقلاب هنوز ادامه دارد.
مرکز اطلاع رسانی پلیس تهران در واکنش به این اتفاق اعلام کرد: «خانمی برای توجیه و آموزش به یکی از بخشهای پلیس تهران بزرگ هدایت شده بود که ناگهان در جمع سایر افراد هدایت شده به طور ناگهانی دچارعارضه قلبی شد.»
پلیس با «رد برخی اخبار و ادعاهای رسانههای معاند» درباره این حادثه، تاکید کرد که «مستندات را در اختیار دارد و اخبار تکمیلی را اعلام خواهد کرد.»
انتهای پیام